Thera Rasing

Over Katapult & Co:

Voor mij is Katapult en Co een stimulerende plek waar ik kan werken aan het opbouwen van
mijn praktijk voor rituelen, healing en zingeving. Het is stimulerend om samen met anderen
te overleggen, van elkaar te leren, en elkaar te enthousiasmeren. Voor mij is het inspirerend
om in dit proces van opbouw met gelijkgestemden bezig te zijn, ieder aan onze eigen
organisatie.

Rituelen, healing en zingeving

Rituelen boeien mij als cultureel/religieus antropoloog en mens al jaren. Als antropoloog met vijfentwintig jaar woon-werkervaring in Zambia, heb ik ervaren hoe krachtig rituelen zijn, en hoe ze kunnen helpen bij diverse levensfasen, het omgaan met afscheid, rouw, angsten en onzekerheden, steun bieden bij moeilijkheden of het nemen van een nieuwe stap, en bij lichamelijke en psychische klachten. Bij rituelen denken we vaak aan iets zweverig. Maar rituelen zijn vooral ook heel aards en praktisch.
Juist in deze (corona)tijd, waarin veel verandert in de samenleving, en in het persoonlijk leven van velen, waarin we onzekerheid, angst, rouw, stress en lichamelijke klachten ervaren, kunnen rituelen houvast en steun bieden.
Rituelen kunnen worden ingezet om steun en stevigheid te ervaren of te creëeren, een volgende stap te nemen in het leven, of dichter bij de eigen (vrouwelijke) kracht te komen,of het lichaam en de geest te helen.
De rituelen die ik aanbied zijn gebaseerd op Afrikaanse (vrouwen)rituelen, die ik als antropoloog vijfentwintig jaar in Zambia heb bestudeerd en ervaren, en waarvoor ik opgeleid ben om die te mogen uitvoeren. Ik ben opgeleid door vier verschillende healers: een Zambiaanse ritueel begeleidster van vrouwenrituelen, een Zambiaanse traditionele healer/herbalist/medium, een sjamaan en een systemisch werker.


Werkwijze

Ik geef zowel workshops in kleine groepen als individuele consulten waarin we rituelen doen. De workshops en consulten worden aangepast aan de vragen van de klant, bijvoorbeeld uitleg over de spirituele, aardse en praktische werking van (Afrikaanse) rituelen, of meer gericht op heling, rouwverwerking, of het nemen van beslissingen. De individuele rituelen gericht op heling van lichamelijke klachten kunnen al dan niet ondersteund worden met Zambiaanse kruiden.


Missie

Steeds meer mensen zijn op zoek naar zingeving en rituelen. Voor mij zijn rituelen een mooie manier om weer in balans en in het reine te komen met jezelf, je lichaam en je omgeving. Graag wil ik mijn jarenlange opleidingen benutten om rituelen en healing te geven, teneinde zingeving te creëren voor ieder die dat nodig heeft.


Contactgege

Meer informatie:

e-mail: trasingster@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009402820947
facebook Zamtra https://www.facebook.com/zamtra/
https://www.facebook.com/zamtra/posts/178659059457875