Lisanne van Bergen

Over Katapult & Co:
“Katapult & Co geeft mij de mogelijkheid om mijn vak als fotograaf / videomaker als zelfstandig ondernemer te ontwikkelen (vanuit een uitkeringssituatie). In de groep van deelnemers met ieder zijn eigen vak en doelen, is er veel dat we gemeenschappelijk hebben. Vanuit dat gemeenschappelijke kunnen we elkaar helpen in ieders specifieke proces. Dat ervaar ik als inspirerend en stimulerend. Je staat er niet alleen voor en het proces van ontwikkeling gaat sneller.”


Persoonlijk/geschiedenis

Als kind was ik al vaak te vinden in het buitengebied van mijn woonplaats. Aanvankelijk met een speelgoedcamera, later met een echte camera.

Het observeren en in beeld brengen van de vele kleine objecten zoals bloemen en dieren gaf mij toen, maar ook nu nog steeds, voldoening. Er schuilt altijd iets groots in dat hele kleine, als je maar goed kijkt. Dat heeft me altijd geboeid.

Na de afronding van mijn opleiding grafische vormgeving, heb ik het fotograferen verder uitgewerkt. Verschillende disciplines kwamen voorbij zoals portret- model- mode- productfotografie.

Naast deze activiteiten in de opdrachtverband en eigen werk, heb ik inmiddels 15 jaar ervaring als docent en geef ik cursussen/workshops aan groepen en individuen.
Meest recent is het maken van reportages in foto’s en video’s van kleine ondernemers.

Enkele jaren geleden ben ik met eigen werk begonnen en fotografie als kunstvorm gaan gebruiken. De bloem is bij mijn eigen werk de grootse inspiratiebron. Ik creëer met behulp van Photoshop een nieuw beeld of ik ben bezig met het ensceneren van stillevens.


Mijn missie.

Ik zie mijn omgeving in essentie als mooi en waardevol. Of het nu gaat om de natuur in al zijn veelvormigheid of om mensen die aan het werk zijn, er is altijd dat unieke dat gezien wil worden. Mijn missie is dan ook om dat unieke in beeld te brengen.

In de loop van mijn leven heb ik leren begrijpen dat mijn manier van kijken op zichzelf al bijzonder is. In mijn cursussen probeer ik deze gerichtheid op de cursisten over te brengen. Dat betekent heel vaak opnieuw en beter leren kijken. Je verbinding met het object intensiveren (sterker maken, bewust worden).

In mijn bedrijfsrapportage voelt het als mijn missie om het kleine waardevolle bedrijf een podium te geven.

“Er schuilt altijd iets groots in dat hele kleine, als je maar goed kijkt.”

Bedrijfsvideo.

Als videomaker breng ik bedrijven ( kleinschalige ondernemingen, etc.) in beeld die iets in de wereld brengen waar ik mij mee kan verbinden. Die iets brengen wat de wereld nodig heeft. Dat kunnen producten of diensten die innovatief, ecologisch of sociaal bewust zijn. Dus eigenlijk alles dat onze wereld een beetje mooier maakt zonder daarop roofbouw te plegen.

Met mijn rapportage wil ik deze kleinschalige ondernemers helpen zich een podium te verschaffen. Daarmee valt mijn vakinhoudelijke werk samen met mijn wens om een bijdrage te leveren aan (bedrijfs) initiatieven die een belofte hebben voor een gezonde en veelvormige toekomst.


Fotografie workshops en cursussen.

De basiscursus fotografie bestaat uit 8 lessen waarvan 6 theorie en 2 praktijk. Hierin leer je alles wat je moet weten over het gebruik van je camera en de technische handelingen. Hierover kan je meer lezen op mijn website. www.lisannevanbergen.nl Ik geef dit in groepsverband maar ook individueel.

Fotograferen in de Achterhoek  is een workshop waar we een korte route van 6 km met de fiets afleggen. Hierin komen de onderwerpen als techniek, compositie, belichting,  specifieke aspecten van architectuur en landschap fotografie ruim aan de orde. Ook hier zal je veel uitleg en praktische tips aangereikt krijgen om nog betere foto’s te kunnen maken.

Wil je 1 of 2 keer je kennis ophelderen in 1 op 1 begeleiding krijgen is dat ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.


Meer informatie:

Adres:
Klootsemastraat 1
7009 CE Doetinchem
Telefoon: 0621877692

e-mail: klik Hier

website: www.lisannevanbergen.nl
en www.lisannevanbergenfotografie.exto.nl 

instagram: lisannevbergen