Alice de Vries

Over Katapult & Co:
“Deelname aan Katapult&Co heeft mij al veel gebracht. Door de inspirerende omgeving, de stimulans en kritische feedback van de andere deelnemers heb ik meer zicht gekregen op wat wel en niet werkt. Hierdoor heb ik helder welke kant ik met mijn onderneming op wil. En dat is winst.


Niets menselijks…

Al sinds ik mij kan herinneren voel ik de innerlijke noodzaak om beeldend vorm te geven. Met de handen in de zelfgeraapte klei uit de sloot potjes maken, in het weiland bloemetjes plukken en de boeketjes deur-aan-deur verkopen voor een kwartje, op mijn moeders naaimachine van lapjes kledingstukken in elkaar flansen en op de achterzijde van oud briefpapier zat ik eindeloos te tekenen. Door de jaren heen ben ik gezegend geweest om op veel gebieden mijn creativiteit toe te passen zoals grafisch ontwerp, decorontwerp, heb creatieve workshops en lessen gegeven en heb sieraden en rubber tassen ontworpen totdat een allergie de kop opstak. Wat altijd als een rode draad door mijn werk liep was een fascinatie voor ritme, textuur, vorm en kleur en vanaf het moment dat ik ontdekte wat de mogelijkheden waren van het ontwerpen van dessins was ik verkocht.


Dicht bij de natuur…

Ik denk dat mijn liefde voor het vak ook zo groot is omdat het ontwerpen van een dessin veel verwantschap vertoont met de natuur, want moeder Aarde is een onovertroffen vormgever (m/v). Waarschijnlijk kom ik al doende het dichtst bij haar. Met uitzondering van de rechte lijn die volgens Hundertwasser “Gottlos” is, maar ja, ik leef wel in een geconstrueerde rechte werkelijkheid, dus ook daarin kan ik mijn ei kwijt. In dessinontwerpen kan ik ook alle beeldende handelingen die mij dierbaar zijn kwijt. Het kan beginnen met een tekening, kleine kriebeltjes (doodle), een schildering met grote penseelstreken, fotografie, knippen, scheuren en collages maken, stempelen of direct in Photoshop (was op slag verliefd) of een grafisch programma.

Dat je elk onderwerp kunt omtoveren tot een spannende print met elke keer weer een ander karakter blijft een uitdaging die nooit verveelt: het eindeloos combineren van losse elementen en deze zo arrangeren dat er een boeiend geheel ontstaat. Als de print dan op een stof terecht komt, wordt het ook nog eens tactiel, en als het ook nog zijn weg vindt naar het uiteindelijke product is het plaatje compleet!  


Vrijheid en uitdaging…

Ik hou van de vrijheid die het laten ontstaan van iets uit het niets brengt, maar word ook graag uitgedaagd om binnen kaders van de opdrachtgever of klant het uiterste naar boven te halen.


Meer informatie:

Website: www.studiobrani.nl
Instagram: https://www.instagram.com/studiobrani/?hl=nl 
e-mail: Hier

Bezoekadres:
Katapult & Co
Klootsemastaat 1
7009 CE Doetinchem